Olen saanut Kari Hotakaisen kirjan Huolimattomat lahjaksi. Kirja oli lojunut hyllyssäni vuoden ennenkuin tartuin siihen. En ole ennen tätä kirjaa lukenut yhtään Hotakaista, mutta kirjan jälkeen aion kyllä tarttua hänen kirjoihinsa, jos kohdalle vain osuu.

 

1238487874_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kirja kertoo komisario Mokasta, joka on yksinäinen mies. Hän saa kuulusteltavakseen Leilan, naisen, joka tarjoaa läheisyyttä ja kosketusta, muttei mitään enempää. Eräs mies ei kuitenkaan tajunnut sitä, ja tahtoi Leilalta enemmän. Niinpä mies makaa teho-osastolla.

Kirjan tarina ja henkilöt olivat aivan uskomattoman hyviä. Kirja ei ollut vauhdikas rikosdekkari, joksi sitä ensin vähän luulin. Tarina ei edennyt nopeasti kohtauksesta toiseen, vaan se oli hidas ja siinä kuitenkin tapahtui.

Tämä kirja sai minut pitkäksi aikaa miettimään sitä, mitä oikein luin. Huomaan, että nytkin minun on kauhean vaikeaa sanoa, mitä kirjassa tapahtui tai mitä kaikkea se minussa herätti. Tämä kirja on ehdottomasti sellainen, mikä vain pitää lukea, sen tapahtumia ja luonnetta ei voi kuvata muuten.