Kaivoin lukulaatikostani, jonka kansi muuten menee jo kiinni, Kathleen Tessaron kirjan Eleganssi.

2059691.jpg

Kirjassa on kolmekymppinen Louise, joka on omasta mielestäänkin välillä vähän nuhjuinen. Hän käyttää samoja vaatteita päivästä toiseen ja samaa lempilaukkuaan. Myös hänen avioliitosssaan on jotain vikaa, sillä hänen miehensä on enemmän kiinnostunut sisustamisesta, kuin seksistä.

Louise löytää antikvariaatista 60-kuvun tyylioppaan, jossa on ikäänkuin aakkosellinen hakemisto. Louise ryhtyy noudattamaan kirjan ohjeita ja niin se mullistaa hänen koko elämänsä. Ensin muuttuu kampaus, sitten vaatekaappi ja lopulta avioliittokin kokee muutoksen.

Kirjan lopussa Louise on rakastunut ja tyylikäs nainen.

Kirjan luettua siitä jäi minulle todella hyvä mieli. Vaikkakin kirja oli kevyttä lukemista ja kerrankin taidolla kirjoitettu, niin siitä ei tullut oloa, että se olisi kirjoitettu jotenkin tyhmille ihmisille.

Ainut asia, mikä minua kirjassa hämmästytti oli Louisen mies. Hän kun kirjan edetessä sitten osoittautuikin homoseksuaaliksi. Se oli riemastuttava kohta kirjassa ja asia, mitä ei ihan heti olisi ennalta arvannut. Muuten kyllä tiesi, miten kirjassa tulee käymään ja kehen Louise oikein rakastuu.

Kirja oli minulle oikein positiivinen yllätys. Uskallan suositella sitä luettavaksi heillekin, jotka ei kovinkaan paljon pidä tämäntyylisestä kirjallisuudesta.