Ostin kirpparilta Wolf Haasin kirjan Kuolleista nousseet. Lukaisin sen junassa, kun kirja oli aika ohut ja muu matkalukeminen loppui. Junassa on mukavaa matkustaa juurikin tuon takia, että on aikaa lukea. Ja minä kuitenkin matkustan aika paljon junassa.

1239788935_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kirja sitten. Hmm. No oli aika kummallinen. Aluksi ajattelin, että se on dekkari, ja saattaa se ollakin. Vain hyvin, hyvin hidastempoinen sellainen. Kirjassa ei ollut yhtään jännittävää hetkeä, saati, että siinä olisi tapahtunut kovin paljon mitään. Kirjailija kyllä oikein mukavasti poukkoili asiasta toiseen ja kun sellaiseen tyyliin tottui, niin sujui lukeminenkin vähän paremmin.

Itse tarina. No, hiihtohissistä löytyy kaksi kuollutta amerikkalaista. Poliisi ei saa tutkimuksissa selville mitään. Paikalle saapuu kuitenkin etsivä, joka selvittelee juttua. Tai no, ainakin yrittää selvitellä. Murhista on kulunut jo lähes vuosi ja ne ovat yhä selvittämättä. Kuitenkin sitten jotenkin ihmeen kaupalla etsivä Brenner saa selville, mitä oikein tapahtuikaan.

Että semmoinen kirja. Kansikuva on kiva, muuten aika mitäänsanomaton kirja minulle.