Luin Laura Hakalan kirjan Siskonmakkarat. Eilen sitten pistin sen jo postiin seuraavalle lukijalle. Sehän oli siis arvontapalkintokin ja minä taas nappasin kirjan mukaan kesäpäiviltä.

1770664.jpg

Kirja on koottu syömishäiriöstä kärsivien nuorten naisten kirjoituksista. He ovat kirjoittaneet yhdestätoista eri teemasta ja mukana on myös heidän läheistensä kirjoituksia. Kirjan on toimittanut Laura Hakala, joka on myös koonnut Siskonmakkarat ryhmän ja on ollut mukana kirjoittamassa koko ajan.

Kirja oli mielenkiinoinen lukea. Siinä puhui jo parantuneita ja vielä sairastavia naisia, sekä heillä oli erilaisia syömishäiriöitä. Se kirjasta tekikin mielenkiintoisen lukea. Tällaista kirjaa on minusta aika vaikea arvostella ja arvioida mitenkään. Kirjoitukset ovat hyvin henkilökohtaisia ja niistä heijastuu kirjoittaman oma olo hyvin vahvasti.

Ainut asia, mitä mietin kirjaa lukiessa oli Lauran rooli. Kirjan olisi voinut ehkä toimittaa joku ryhmän ulkopuolinen henkilö. Nyt Lauran kirjoitukset nousivat esille enemmän ja niitä kirjassa olikin enemmän, kuin muiden naisten.

Kirja kuitenkin, kuten jo sanoin, oli erittäin mielenkiintoinen. Se antaa monipuolisen kuvan syömishäiriöistä ja siitä, mille tuntuu sairastaa.