Lukaisin John Clelandin kirjan Fanny Hill - Ilotytön muistelmat. Kirjan ostin kirjamessuilta, kun pokkareita sai kolme kympillä.

Kirjassa minua eniten kiinnosti kirjan historia. Kuinka Cleland kirjoitti kirjan nopeasti rahan tarpeessa. Kustantaja osti kirjan ja se pääsi painoon. Sen julkaiseminen kuitenkin kiellettiin heti ilmestymisen jälkeen.

Toki tuollainen tarina saa minut tarttumaan kirjaan. Haluan tietää, mitä niin kummallista kirjassa oli, ettei sitä voinut tuolloin 1949 antaa ihmisten lukea.

Kirja on tarina tytöstä, joka vanhempien kuoltua ajautuu prostituutioon. Se ei kuitenkaan ole sellaista, mitä se tänäpäivänä on. Kirja on oikeastaan lempeä ja hyväntahtoinen kuvaus nuoresta tytöstä ja siitä, mihin elämä kuljettaa. Toki on kirjassa eroottisiakin kohtauksia.

Kirjan tyyli oli ihanaa luettavaa. Se on niin kaunista kieltä ja kaunopuheista. Sellaista, mitä lukiessa oikein nauttii ja sillä ei ole väliä, mitä lukee. Nyt jos tuo kirja kirjoitettaisiin uudelleen, mitään muuttamatta, muuta kuin kieli, niin tuskimpa haluaisin lukea. Tai tuskin nauttisin kirjasta niin paljon kuin nyt.