Luin tuon viime miitissä saamani Leea Virtasen kokoaman kirjan Varastettu isoäiti. Kaupungin kansantarinoita.

1333347.jpg

Kirjaan on koottu paljon erilaisia kansantarinoita, jotka kulkevat suusta suuhun ja ovat tapahtuneet aina jollekin veljen vaimon kaimalle. Kirjassa myös pohditaan sitä, mksi nämä tarinat viihdyttävät ja missä kaikkialla samankaltaisia tarinoita on esiintynyt.

Kirja oli hauskaa luettavaa. Kaikista mielenkiintoisinta minusta oli lukea, ei tarinat, vaan se, missä tarinat olivat esiintyneet, minkälaisina versioina ja voisivatko ne olla totta vai ei. Huvittavaa oli huomata, että osa tarinoista oli sellaisia, mitä minäkin olen kuullut ja pitänyt ihan oikeasti totena. Tämän kirjan luettuani en enää usko ihan kaikkeen, mitä kuulen.

Yllättävän moni tarinoista oli myös julkaistu lehidssä uutisena, vaikkei tarkempien tutkimusten perusteella osattukaan sanoa tarkalleen, kenelle oli käynyt jokin asia, tai mistään ei löytynyt merkintää.

Mielenkiintoista olisi lukea kirja, joka on koottu nyt. Millaisia tarinoita tässä ajassa kulkee. Ovatko ne kenties samoja tarinoita, mutta vain ajan muuttamina, vai jotain ihan uusia.