Laskuhaasteeseen piti saada pisteitä viisi ja kaivoin vuoden 2003 kolme kirjoja lukulaatikosta. Eipä ollut kovin montaa ja niin tartuiin Ilkka Remeksen kirjaan Ikiyö.

1815550.jpg

Kirja alkaa siitä, kun arvokuljetusauto ryöstetään. Ryöstön tutkintaan osallistuu Antti Korpi, joka huomaa pian, että kuljetusauton ryöstö on omituinen ja että hän on sotkeutunut paljon suurempaan rikollistoimintaan, mitä uskoikaan. Antti Korpi kollegoineen  huomaa tutkivansa  rikossarjaa ja yrittää selvittää rikollisjoukon jäseniä, jonka päämääristä ei ole mitään tietoa. Antti lopulta havaitsee, että kyse on vielä paljon vakavammasta asiasta, mitä uskoi. Lopulta kirjassa metsästetään ydinlatausta, joka on Brysselissä.

Kirja oli jännittävä ja hyvin kirjoitettu. Minua kuitenkin häiritsi paljon se, että kirja oli kirjoitettu todella todellisuuteen. Lukiessani mietinkin kokoajan sitä, että miten Remes tietää näitä asioita ja miten hän on ottanut asioista selville. Mietin myös sitä, että onko kaikki oikeastikin näin ja onko joku tietty talo juuri siinä, missä se kirjassakin on. En tiedä, miksi se haittasi niin paljon, kun kuitenkin pidän kirjoista, jotka on kirjoitettu todellisuuteen. Ehkä tämä kirja oli vähän liian kiinni siinä. Ja kun minulle ei kaikki Eu-asiat ole kovin tutttuja, niin niiden miettimiseen meni aikaa.

En muutenkaan jostain syystä pitänyt kirjasta kovin paljon. Tarina oli hyvä ja tekstikin kyllä, mutta joku kirjassa kuitenkin haittasi.