Leena Lehtolaisen Kuolemanspiraalin olen lukenut jo jonkin aikaa sitten, mutta huomasin, etten ole kirjoittanut siitä mitään. Tämä kirja kuuluu Lehtolaisen Maria Kallio-sarjaan.

 

1239183559_img-d41d8cd98f00b204e9800998e

Kirjassa pyöritään taitoluistelun maailmassa hyvinkin tiiviisti. Noora, joka on lupaava taitoluistelun kultamitalisti, löytyy vieraasta autosta kuoliaana. Heti on selvää, että kyseessä on murha, sillä Noora on hakattu kuoliaaksi omilla luistimillaan.

Maria Kallio tutkii Nooran murhaa ja ajautuu taitoluistelun kulissien taakse. Se, mitä sieltä löyttyy ei olekaan ihan tavallista.

Maria on kirjassa raskaana ja se, luo tarinaan oman jännityksen. Mitä kaikkea Maria voi tehdä niin, että lapsi on vielä turvassa. Kuinka pitkälle hän voi mennä ennenkuin oma tai lapsen terveydentila on todellisessa vaarassa?

Kirjan tarina oli hyvä. Murhaajaa en todellakaan arvannut, kuin vasta silloin, kun se kirjassa paljastettiin. Saati sitten mitään muuta, mitä Maria tutkimuksissaan löysi.

Tässäkin kirjassa, kuten muissakin Maria Kallio-kirjoissa minua ärsyttää suunnattomasti se, kuinka Marian naiseutta alleviivataan. Tässä kirjassa luonnollisena osana tulleet naiseuteen liittyvät jutut sopivat hyvin, mutta sitten sellaiset turhat naiseutta alleviivaavat jutut ärsytti tosi paljon. Ei ainakaan minusta ole kovin kummallista, että nainen on poliisi.

Olen lukemassa Lehtolaisen yhtä kirjaa, mikä ei ole Maria Kallio- sarjaa ja ainakin se tuntuu todella hyvälle kirjalle.