Luin Jean P. Sassonin kirjan Prinsessa. Elämä hunnun takana al-Saudin palatsissa. Kirjan sain vähän aikaa sitten miitistä ja oikein mielelläni siihen tartuinkin. Pidän tämänkaltaisista kirjoista. Avaa vähän näkemystä muuhun maailmaan.

1542604.jpg

Kirja kertoo Sultanasta, joka on saudiarabialainen nainen. Hän kuuluu arvostettuun ja hyvin rikkaaseen sukuun. Kuitenkin Sultanan elämä on hyvin rajoittunutta ja tiukkaa. Yhteiskunta on mieskeskeinen ja naisilla ei siellä ole mitään oikeuksia.

Sultana kertoo kirjassa lapsuudestaan, avioliitostaan ja siitä kuinka hyvä se oli. Hän kertoo myös sisaruksistaan, perheestään ja maansa tavoista.

Kirja oli mielestäni erittäin hyvä. Se sai taas kerran tajuamaan, kuinka hyvin Suomessa naisilla on asiat. Saamme pukeutua miten haluamme, kukaan ei määrää meille kivitystuomiota, jos matkustamme miehen kanssa eikä mitään muutakaan sellaista.

Mietin sitä, miten tuollaista maata ja sen tapoja voisi muuttaa. Naiset haluavat muutosta, mutta miten se on mahdollista maassa, jossa naisilla ei ole mitään oikeuksia? Ja Sultanan elämä kirjassa oli vielä hyvää, sillä hänellä ja hänen perheellään oli rahaa ja valtaa huomattavan paljon. Mitä on naisen elämä samassa maassa silloin, kun hän ja hänen perheensä joutuu elämään suunnattomassa köyhyydessä?

Vaikka kirja olikin vähän vanha, niin luulen, että se kuvastaa elämää hyvin.