Lukaisin Jennifer Weinerin kirjan Lainakengissä. Kirjan ostin kirpparilta parilla eurolla ja oli kyllä ihan hyvä ostos. Hauska kirja.

1876006.jpg

Kirjassa on siskokset Maggie ja Rose. Rose on asianajaja ja hillitty luonteeltaan. Hän ei tee mitään tyhmää ja harkitsematonta. Hänen siskonsa taas on villi ja vastuuton. Maggie tekee sitä mitä saa päähänsä.

Rosella on suhde Jimin kanssa. Hän luulee olevansa onnellinen, mutta sitten hän saa Jimin ja Maggien kiinni itseteossa. Niinpä hän heittää molemmat asunnostaan pihalle ja katkaisee suhteensa molempiin ihmisiin. Rose pitää lomaa töistä, kun Jimkin on samassa firmassa.

Maggie taas matkustaa Princetoniin ja asuu kampuksella ilman lupaa. Hän nukkuu milloin missäkin ja käy salaa luennoilla.

Lopulta Maggie ottaa yhteyttä isoäitiinsä, jonka olemassaolosta sisarukset eivät tienneet. Hän asuu Ellan luona ja ottaa lopulta Roseen yhteyttä. Rose ei ole antanut anteeksi Maggielle, mutta tahtoo nähdä isoäidin. Niinpä hän matkustaa heidän luokseen. Rose ja Maggie saavat kuulla menneisyydestään uusia asioita ja lopulta Rose antaa Maggielle anteeksi. Meneepä hän vielä kirjan lopussa naimisiinkin kunnollisen miehen kanssa.

Kirja oli ihanaa hömppää. Se oli kepeä ja nopea luettava, mutta kuitenkin siinä käsiteltiin vaikeitakin asioita. Ja kerrankin tuntui, että ne vaikeat asiat kuuluvat kirjaan, eikä niin, että ne olisi väkisin sinne liitetty. Pidin kyllä kirjasta paljon ja aion etsiä saman kirjailijan muitakin kirjoja luettavakseni.