Kesäpäivät. Viime viikonloppuna pidettiin kesäpäivät suomenlinnassa. Paikka oli aivan upea ja sääkin mitä mainioin. Se kamala tuuli vaan sai minut välillä hieman hermostuneeksi. Suomenlinnassa on hiekkaa, mikä lähtee kivasti tuulen mukana ja kun tuulee oikein paljon, niin se melukin on uskomaton.

Viikonlopun aikana meillä kävi kaksi vierasta, toinen oli kirjailija Juha Itkonen ja toinen tammen kustannuspäällikkö Hannu Harju. Vieraat olivat erittäin mielenkiintoisia. Puhuivat noin tunnin omasta asiastaa, Itkonen siitä, kuinka hänestä tuli kirjailija ja kuinka kirjat syntyy ja Harju taas kustantamisesta ja kaikesta siihen liittyvästä.

Lauantaina ohjelmassa oli kirjojen tuunausta ja helmiaskarteluna kirjanmerkkejä. Hienoja kirjoja, ja monta, saatiinkiin tuunattua.

1632526.jpg

Launtaina tietenkin heti alussa avattiin myös kirjojen vaihtopöytä ja "postilokeropöytä", jonne sai jättää ne kirjat, jotka olivat tarkoitettu jollekin tietylle ihmiselle.

Tässä postilokeropöytä silloin, kun pk-seutulaiset olivat jättäneet omat toimitettavat kirjansa. Toisilla on jo nyt paljon isommat pinot, kuin toisilla. Ja kirjoja toki tuli vielä paljon lisää, kun kaikki bookcrossarit saapuivat kirjoinensa.
1632534.jpg

Ja sitten kirjanvaihtopöytä. Kuhina oli kova muutaman ensimmäisen tunnin aikana.
1632555.jpg

Illalla oli toki myös tietokilpailua ja kaikkea sellaista. Vaikka ohjelma ehkä olikin aika vapaamuotoista, niin minua ainakin väsytti lauantaina illalla sitten jo aika paljon.

Sunnuntaina aamulla tosiaan kävi se toinen vieras. Vieraan jälkeen oli palkintojen jako ja sitten lähdettiin tutustumaan suomenlinnaan visailun merkeissä. Matkalla toki vapauteltiin aika paljon kirjoja. Kaikki ylijäämät jäivät sitten suomenlinnaan.

Muureissa oli hyviä koloja, joihin kirjoja pystyi jättämään.
1632571.jpg

Tässä kuvassa pari bookcrossaria on vapauttamassa kirjoja.
1632575.jpg

Ja tottakai kaikki penkit saivat myös osansa kirjoista.
1632581.jpg

Kirjojen vapauttamisen, ja visan, jälkeen vietimme vielä piknikkiä. Sen jälkeen sitten kaikki suuntasivat omiin koteihinsa. Toiset olivat kotona melkein heti ja toisilla kotimatka kesti monia tunteja.

Kivaa oli ja varmasti lähden ensi vuonna Turkuun.