Nappasin tammikuun jostain miitistä mukaan Pirjo Hassisen Voimanaiset. Tällä kertaa päätöksen vaikutti kirjan takakansi ja ihana pokkarin muoto. Lukaisinkin sen.

Kirja kertoo kolmesta naisesta, Tuulasta ja Irjasta, jotka ovat molemmat Juulian äitejä. Juulia on kolmekymppinen nainen. Juulia on kasvatettu kestämään kaikki ja riittämään itselleen. Lopulta Juulia sitten kohtaa teini-iän rakkauden, jonka kanssa hän yritti itsemurhaa.

1221845.jpg

Koko ajan kirjaa lukiessa tuntui sille, että miehet ovat jotenkin pahoja ja niitä pitää vastustaa. Kirjassa ei kukaan henkilöistä nähnyt miehiä hyvällä. Juulia käytti heitä hyväkseen, Irja ei halunnut edes ajatella miehiä ja Tuula, vaikka olisi halunnut, niin ei ehkä osannut ajatella heitä hyvällä.

Muuten kirja olisi voinut olla ihan yhdentekevä ja sellainen, ettei se jäisi mieleen, mutta Juulian teini-iän rakkaus ja hänen kohtaaminen uudelleen kumosi kaiken sen. Oli erittäin mielenkiintoista seurata heidän suhdettaan vähän myöhemmin ja kirjan lopussa Juulia myös osoitti, kuinka hän on oikea voimanainen.