Jonkin aikaa sitten ostin kirpparilta Katri Mannisen kirjan Fc Venus. Anna ja Pete. Sen ostin, kun lukeminen matkalla loppui ja joku kirja piti saada. Luulin muuten, että tämä kirja kertoo sen elokuvan tarinan, mutta kirja onkin tarina ennen elokuvaa.

2048840.jpg

Kirjassa Anna muuttaa Helsinkiin. Hän saa sieltä uuden työpaikan, joka ei sitten osoittaudukaan ihan sellaiseksi, mitä Anna kuvitteli. Siinä samalla hän juhlii, vaihtaa kaveripiiriä, ja tapailee miehiä. Lopulta myös tutustuu Peteen, jonka kanssa kaikki ei suju ihan suunnitelmien mukaan.

Kirja oli todella kevyttä lukemista. Se ei edes yrittänyt olla mitään muuta. Ihan hyvää ajanvietettä. Muuta kirjalta ei oikeastaan edes voi toivoa.

Minua haittasi se, kuinka kirjassa asioita ei edes yritetty tehdä todenmukaisiksi. Oli tyhmää lukea kirjaa, josta huomasi heti, että kirjailija nyt jotenkin koittaa viettää kirjailijan vapautta. Vaikka elämässä kaikkea kummaa tapahtuukin, niin ei niin paljon, kuin tässä kirjassa, eikä varsinkaan yhtä aikaa ja samalle ihmiselle. Itse jos joutuisi elämään kirjan Annan elämän, niin ihmettelemistä olisi.

Ehkä kirja olisi pitänyt lukea ennen elokuvan katsomista. Minua nimittäin haittasi vielä sekin, että kirja oli jo loppumassa, ennenkuin Anna ja Pete tapasivat. Kun elokuvassa he olivat jo hyvin tiiviisti yhdessä.

Että kirja oli ihan kivaa ajanvietettä, mutten kyllä tule lukemaan sitä ikinä uudelleen.